Guide till den perfekta gästen.


Den perfekta gästen. En fiktiv gäst som lever och bor på ett sätt som tillåter städarna att avslappnat och utan stress utföra sitt arbete utan att egentligen göra någonting. Gästen använder egentligen sitt hotellrum som värmeskydd då golv och tak är allt som behövs för den spartanska livsstilen hos den perfekta gästen.

Den perfekta gästen lever efter dessa strikta riktlinjer;

  • Sängarna lämnas orörda. Golvet är tillräckligt mjukt för en hårdhudad perfekt gäst.
  • Köket står oanvänt. Allt som behövs för att tillaga de simpla måltiderna som bör avnjutas är en konservöppnare, en schweizisk armékniv samt en tändare.
  • Toaletterna används enbart i nödfall. Vid längre vistelse bör så kallade "hundpåsar" tillämpas för behov #2.
  • Den perfekta gästen bör, i slutet på sin vistelse, börja sudda ut sina spår. Eventuella grus- och/eller sandkorn bör avlägsnas från rummet med hjälp av en pincett. Gästen dammar efter sig samt granskar noggrant golven efter fläckar och fotavtryck.
  • Om TVapparaten ska användas görs detta utan att använda sig av fjärrkontrollen. Skulle där inte finnas en fjärrkontroll tiger Gästen och räknar sina välsignelser då högre makter avlägsnat fjärrkontrollen så att Gästen ej inleds i frestelse.
  • Skulle det te sig så illa att Gästen skulle bli tvungen att lämna rummet får Gästen lämna rummet genom dörren. Eventuella fingeravtryck på glasdörrar till balkong/altan tolereras inte och resulterar i en omedelbar avstängning och bannlysning för den perfekta gästen.
  • Vid avresa bör den perfekta gästen inhandla matvaror till ett värde av minst 10 $ som Gästen sedan lämnar åt efterföljande städgrupp. Eventuellt kan där även lämnas mynt till ett värde av minst 5 $ och/eller ett brev till städgruppen där Gästen förklarar sin förtjusning över den underbara städningen.
  • Skulle en städgrupp anlända under Gästens vistelse bör Gästen möta dessa i dörren och vänligt men bestämt förklara att Gästen trivs oerhört bra i sitt rum precis som det är. Eftersom Gästen inte använt någonting i rummet passar det utmärkt att påpeka detta för städgruppen. Avböj eventuell påfyllning av handdukar och tacka för omtanken.
  • Som en efterföljande handling bör Gästen ringa till städgruppens överordnande och meddela att deras städning varit otroligt väl genomförd. Det skadar inte att påpeka hur pass trevliga och roliga städgruppen var.
  • Vid avresa bör trapporna i byggnaden användas. Skulle Gästen stöta på en städgrupp i trappuppgången bör Gästen hälsa glatt och påpeka att städgruppen gjort ett bra arbete.
Skulle Gästen uppfylla alla dessa krav bör det inte finnas några tvivel för efterföljande städgrupp om att rummet varit städat hela tiden och att gästen inte använt sig av någonting i rummet. Städgruppen uppskattar liknande betéende oerhört mycket och tar troligtvis chansen att slå sig ner i soffan, slå igång TVn och äta chips under det hålet i tiden då städgruppens överordnande utgår från att städgruppen utför en grundlig rengöring av rummet.


Kommentarer
Postat av: Ajåna Pajåna

Hörru grabben!



PRECIS så där skulle jag och KATTERNA bete oss om vi bara fick chansen att åka till Canada.



Vi skulle INTE göra som vi gör här hemma. Här går det till så här: Katterna äter på bänken. Dit hoppar de företrädesvis när tassarna är som mest välfyllda med sand (den här årstiden? från kattlådan???). De har inte bara EN skål där. Nej. Torrmatsskålen. Blötmatsskålen. Fatet för "människorester"(?!). Fatet med mjölk eller fil. Men vem kan hålla sig på fatet när man skall äta upp sitt byte? Givetvis måste man dra det lite åt sidan... Samt göra en paus och kasta sig upp på fågelburen (fågel - mums!). Varpå fjädrarna ryker och fågelfrön sprids över hela bänken. Efteråt stillar fåglarna sin värsta oro med ett eller annat bad i vattenkoppparna. Vilket resulterar i poolplask över hela bänken... Det här var bara ett ringa exempel från vår köksbänk (ö?). Den platsen var EGENTLIGEN tänkt för att man skulle kunna stå och BAKA och göra andra sådana grejer vid. Men i nuvarande skick? Nej, tror inte det. Vi behöver en städpatrull här hemma!



Men OM vi får komma skall vi sköta oss. Som sagt. I alla fall JAG. Fast det där med att bara ligga på golvet det vet jag inte? Så gjorde jag förr. Tills jag lärde känna ett par schäfrar som lärde upp mig i sängliggandets ädla konst. "Till våren blir det andra bullar" säger matten. Jag vet inte hur hon menar? Tror att det kanske har något med grus och lera och jord att göra?



INTE UNDRA PÅ att ni står högt därborta när ni har sådana välartade gäster. Jag menar - vem skulle kunna misslyckas???



Skönt att höra att prioriteringsordningen med chips och film och tv är klar. Tänk om ni hade fått en minut över också hade ni bestämt er för att satsa på en språkkurs i Esperanto? Eller på att tillsammans lära er dansa tango? Eller på att spela banjo? Hur hade det sett ut???



Igår/i natt har det snöat 10 cm pudersnö till. "Tack för det" säger matten och ser bister ut. Vi skall strax ut och skotta...



Ha det bra Städnissar!



Ajåna Pajåna

bästa tjejen på allt möjligt!

2010-03-19 @ 05:25:12
Postat av: Ajis Pajis igen...

Hej svejs älsklingshusse!



Vet du va? Jag och matten har frotterat oss med POLISER igen. Fast denna gång var det i ett allvarligt alko-ärende...



Jag och matten hade varit och gått prommis runt kraftverksbron och hängbron. Sen var vi till mormor och morfar. Sen köpte matten chip och dip och Coca-cola. Vilda och galna - eller hur? Sålunda rustade blev vi dock inkallade av en stor RAZZIA med polismän på Garnisionsgatan!



Matten bara log. Med hela ansiktet. Hon har långliga tider kört omkring med bil som inte riktigt klarade allt på besiktningen. Och inte blev det åtgärdat heller... Så är dock inte fallet med DEN HÄR bilen. Därav leendet. Bilbältet var förstås också på. Och körkortet med. Liksom jag. Vi såg det hela som ett nöje. Polismännen var svartögda, skäggstubbiga men tyvärr väldigt väldigt unga.



Matten fick BLÅSA! Nervigt värre? Nej nej. Hon minns inte ens sist hon slukade en likörpralin. Men det är gode taget sen.



Så tyvärr tyvärr blev det inget mer frataniserande (heter det så???) med de där ynglingarna. Utan matten fick vackert fälla ut blinkersen och vi körde vidare hemåt. Dagens äventyr för två mindre äventyrliga brudar.



I morgon skall vi dock till Pålänge och vara med på en unghästkurs hela dagen. Det blir lattjo lajban. Ajis Pajis får klart följa med och där finns TVÅ snygga stora starka skojiga schäferkillar som JAG får leka med.



Hoppas att ni också har det jättebra!



Tusen kramar till dig Pelle!



Från din egen lilla hundtjej IONA

och din egen MAMMA!

2010-03-19 @ 18:26:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0