HURRA!!


Imorgon fyller vår glada och goa Kim hela 20 år! Stort grattis till honom såklart och ikväll ska vi fira i förväg med alla downhillåkare som tävlat i helgen ute på krogen i panorama. Temat för festligheterna är byt och knyt vilket innebär att man byter kläder med någon och sedan knyter fast sig i varandra för att på så sätt spendera ungefär varenda sekund med personen under kvällen. Fördelarna med att välja en tjej är rätt så små men å andra sidan är nackdelarna med att välja en kille rätt stora. Det är lite pest eller kolera över det hela så det kommer nog sluta med att vi skipper hela knytdelen, haha.

Jag testade på att cykla downhill med en riktig fulldämpad cykel idag och det var rätt kul. Oturligt nog blev det bara ett åk eftersom snubben jag lånat hjälm av (utan att fråga såklart) ville ut och cykla. Då fick jag vackert ge honom hjälmen och ge mig ut på jakt efter en annan hjälm. Eftersom jag har ett rätt massivt huvud blev jaktlyckan rätt dålig och det slutade med att jag satte mig och spelade xbox. Vädret svängde lite och det började regna vilket totalt rättfärdigade mitt val av aktivitet, utmärkt planerat.

Kim har förövrigt ansökt, och fått, samma jobb som jag har haft sedan slutet på vintersäsongen så han börjar jobba med mig så fort han kommer hem från sin galna resa tvärs över Amerika.

Skepp å hojj som en trampbåt


Vad sa du att du sa sa du?


Hej Andreas.

Jag heter Per, jag är din 2 år yngre broder som för resten av ditt liv kommer att framstå för omvärlden som din äldre broder. Den största anledningen till detta är att du har mer och mer börjat ta efter mig. Du har väl äntligen insett att du omöjligt kan vara fränare, ballare och tuffare än mig med dina karateskrik och discolurar som du glassar runt med i Boden.

Hur som helst, nu när jag blivit den större människan av oss två, tänkte jag skippa resterande delen av min förklaring om varför jag är så fruktansvärt mycket fräckare än dig. Bilder säger väl mer än tusen ord har jag hört.


Min långbräda, hälften stickers (ungefär) och andra hälften skitcool grafik, mums.


Min dator, frän va?


Till sist min bärbara hårddisk, min personliga favorit. Mums igen.

Givetvis skämtar jag bara, jag saknar min käraste bror väldigt mycket. Tyvärr blev han ju tvungen att utmana mig genom att betvivla mina stickertäckta föremål. Hoppas att alla andra som läser detta helt enkelt, medvetet eller inte, glömmer bort denna svarta plump i det annars så genialiska bloggandet som jag har stått för hittills.

Verklighetsuppdatering; jag tvättade igår, jag cyklade idag och jag cyklar säkert imorgon också. Ledig hela helgen, jadå!

Nu ska jag lägga mig och sola i skenet från mitt intellekt ett tag. Jag fixar inte riktigt vanligt solsken.

Hedge da


Wings Wednesday


Efter ett par dagar av hårt arbete blev det alltså dags för mig att skriva ner en rad eller två här igen. Idag är det onsdag vilket är en utmärkt ursäkt att äta kycklingvingar. Idag samlade vi ihop 20 (!) grabbar och drog till en restaurang. Totalt åt vi 400 vingar vilket innebär en säker död för åtminstone 200 kycklingar. Jag är ingen djurrättsaktivist om det inte skiner igenom.

Ett par snubbar här i pano har skaffat sig ett Xbox 360 så vi har suttit och lirat TVspel de senaste kvällarna. Det är en sådan typisk syssla som jag brukade göra väldigt ofta men som helt enkelt fått dö ut här i Kanada. Givetvis är jag ruskigt ringrostig och rätt så dålig men det är oerhört kul.

Justja, vi har ju fått finbesök från Zeb Zvedlund. En oerhört driftig pojke som idag kutade upp för hela skidbacken på lite mer än en timme. Han har ingen aning om hela konceptet med semester, uppenbarligen, men eftersom att han tog med sig godis och choklad till mig så måste jag förlåta honom för det. Han sover på vår soffa vilket jag omöjligt kan se vara det minsta bekvämt, å andra sidan är han uppe i ottan och lagar frukost så helt normal standard kan han ju inte kräva med så lite sömn.

För någon dag sedan tillverkade jag en full-facehjälm helt gjord i tejp med en keps som grund. Bild lär dyka upp här någon dag.

Till personen som önskade sig stickers (troligtvis min kära bror) så måste jag påpeka att jag är i full färd med att sätta stickers på min dator, min longboard och min hjälm. Såpass efter är du. Jag ska hursomhelst försöka få tag på några riktigt feta stickers till dig.

Än en gång tackar jag för visat intresse och önskar se dig besöka min blogg fler gånger. Må väl och lev i frid.


Cykeltävling


Nu i helgen är det dags för cykeltävling i Panorama. Nationella cupen eller något sånt. De cyklar riktigt fort. När det äntligen händer saker i Pano innebär det även lite mer arbete vilket har gjort att jag knegat rätt hårt de senaste dagarna, som tur var sökte jag ledigt i helgen så att jag kan kolla på tävlingarna och VM finalen i fotboll.

Jag har börjat inse mer och mer att jag omöjligt kommer få med mig alla mina kläder och utrustning hem till Sverige igen. Det kommer bli tråkigt att bli tvungen att kasta massa kläder och alla möjliga föremål som jag samlat på mig under resans gång. När jag har tid och ork någon gång ska jag ladda upp en bild på min anslagstavla där jag hänger upp allt från kepsar till kamera och kexpaket.

Vi har börjat få riktigt fint väder nu över de senaste dagarna, det är helt sinnessjukt varmt eftersom Panorama ligger i en dal så värmen blåser inte bort. Oturligt nog började det regna lite tidigare men förhoppningsvis försvinner det tills imorgon då vi hade tänkt cykla lite, kolla på VM finalen och sen ta oss till tävlingen eftersom det är finaldag imorgon.

Det tål väl att påpekas att jag inhandlat solskyddsfaktor 30 häromdagen, mor min blir säkert glad av att höra det. Kim däremot brände sig som attans för någon dag sedan. Han hade på sig glasögon när han brände sig så det såg rätt underhållande ut.

That's it, that's all.


Någon gång måste vara den första


Idag lagade jag mat så att jag har matlåda till imorgon, första gången i mitt liv som det händer faktiskt. Kan hända att jag långsamt blir äldre och mognare. Eller så råkade jag koka för mycket pasta.

Jag stekte min första stek här om dagen, den smakade ungefär som papp med peppar men likförbannat var det en stek. Som tur var går alla smaker i världen att dränka med min superdressing "Bacon & Vitlök" som jag fyndat för en tia på mataffären.

Utöver mina kulinariska äventyr har jag hunnit med att avfyra en sjujävla rolig helg med lite firande av födelsedagar och lite cyklande i parken nere i Invermere. Än så länge är jag hel och relativt ren.

Mina läskburkar på nattduksbordet har ökat till 13. Det börjar bli en börda så José (chilenare) välte ner tre stycken igår när han skulle peta på mig med en hockeyklubba.

Sådär, det var allt totalt ointressant jag kunde komma på att skriva idag.

Vi har ombokat vårt flyg till New York så jag flyger ifrån USA den 19e september. Eftersom vi slutar knega den 7e september tänkte vi hinna med att resa runt lite, om ekonomin tillåter, och kanske hälsa på Will i New York samt spana in själva staden.

Justja, jag började bli lite fundersam över vad folk förväntar sig att jag tar med mig hem från Kanada, rent souvenirmässigt alltså. Det känns ju inte riktigt som att jag är på semester längre men om det är något speciellt som verkar typiskt kanadensiskt som jag förväntas ta med mig hem så lämna en kommentar (mamma) om det är något som önskas!

För att fördriva tiden har vi skapat egna traditioner baserat på vilken veckodag det är. Eftersom det var måndag igår så var det dags för Burger Slasher Monday. Det innebär i princip att ungefär 6-7 grabbar lagar sig burgare, slår på en tvkanal som sänder skräckfilmer varje måndag och slår vad om olika saker som har med filmen att göra. Till exempel kan man slå vad om hur länge det tar innan någon dör i filmen, vilken film som ska sändas, totalt antal döda i filmen och såklart på vilket sätt nästa dödsfall sker. Det är hiskeligt underhållande och igår kammade jag hem storvinsten (nåja...) på hela 6$.

Idag är det Nap Tuesday vilket innebär att vi får en vilodag från all galenskap. Som tur var tänker jag verkligen inte vila idag utan jag och Pablo ska ner till Invermere och cykla omkring i parken. Kuligt värre.

Over n' out,

Percival


Another one bites the dust


Så det blev inget klipphoppande denna vecka. Jag var ledig torsdag, fredag och lördag och vad har jag att visa upp? Ingenting.

Helt ärligt alltså, jag vet inte vart dagarna tog vägen.

Eftersom jag inte kommer vara en säsongsarbetare i Kanada för evigt (förhoppningsvis) så börjar mina dagar av total obryddhet krympa i antal. Detta medför även att dagarna då jag kan bete mig i princip hur jag vill också börjar försvinna vilket innebär att jag har långtgående planer på att börja anlägga någon form av mustasch/skägg/äckliga polisonger.

Förra gången jag fick för mig att börja odla blev resultatet en relativt smutsig mustasch som fungerade som ett utmärkt ställe att lagra mat och godis.

Hursomhelst, om jag kommer ihåg rätt så lovade jag en bild på spektaklet men laddade aldrig upp något. Fruktansvärt.Det var nog bannemig allt jag hade att komma med idag.

Hej då.


Inte ett moln på min himmel


Idag är en härligt obrydd dag för en ledig arbetare som mig. Idag är det nämligen Kanadas nationaldag och jag har inte ett skvatt planerat för dagen. Lösa planer om att ta bilen till en sjö och hoppa från klippor flöt omkring igårkväll men om jag ska vara ärlig vet jag inte vad det blir av det hela. Jag tänkte ta tag i lite städning här hemma eftersom det är inspektion idag men efter det vet jag inte riktigt vad det blir av mig.

Tvätt har jag också, justja. Den får kanske vänta.

Likt min välplanerade dag var detta inte ett av mina mer välplanerade inlägg. Nåväl, det är väl bättre än ingenting antar jag.

Måste väl påpeka att det är precis så här jag vill ha mina lediga dagar. Jag vill ju inte att ni blir oroliga över att jag är uttråkad här borta, tvärt om faktiskt! "Life is like a box of chocolates" som en halvt retarderad Tom Hanks hade uttryckt det. "You never know what you're gonna get".

Till morgondagens fest (tema: Secondhandbutik och tekanna) har jag införskaffat mig en pyjamas modell kvinnlig, en gruvarbetarhjälm och en nallebjörn som spelar "When you wish upon a star" när man slår honom i magen. Totalt betalade jag 9 dollar för kalaset och då fick jag ett par fotbollsskor med också, hurra för secondhandbutiker!

Nu till lite osammanhängande och eventuellt stötande fakta om min vistelse i Kanada hittills;

 • Jag har, sedan ankomst till Kanada, införskaffat inte mindre än fyra kepsar.
 • Trots min fläckfria hygien hittade jag en halväten snickers inklämd mellan vägg och säng förra veckan. Jag låter det vara osagt om jag åt den eller inte.
 • Efter min senaste tvätt (låt säga... i januari någon gång) räknade jag till totalt 23 tshirts i min garderob. Världsrekord?
 • Vår japanska kampfisk, Hurricane, har överlevt lite mer än två veckor trots att vi en gång försökte ge honom öl. Enligt utsagor åt han frenetiskt efteråt.
 • Enligt stora delar av befolkningen i personalbostäderna är jag själlös eftersom jag är rödhårig.
 • Hampus anses å andra sidan vara den tredje stiligaste mannen i världen. Hampus rapporteras inte ha mött ettan och tvåan då de gömt sig bakom en skärm på top 100 mötet.
 • Min kamera har tagit ungefär 2500 bilder i Kanada. Ungefär 150 av dessa bilder finns på min blogg och 190 på min facebooksida.
 • Trots eviga löften om vykortsskickande har jag inte skickat ett endaste vykort från Kanada. Besviken? Lämna namn och adress i en kommentar om du vill testa lyckan och se om jag skickar något. Oddsen är inte på din sida.
 • Jag har inte vägt mig sedan jag kom till Kanada.
 • Igår morse såg någon från personalbostäderna en grizzlybjörn på vår parkering. Som tur var är vi beväpnade med s.k. björnvisslor som ska skrämma bort en 800 kg stor björnhona på fläcken. Tydligen hatar björnar inte bara rytmisk vissling utan även senap, glasögon med för mycket styrka och att få hudkräm i ögonen. Lägg märke till min särskilt sarkastiska ton. Seriöst, EN VISSLA?! Jag hade hellre haft ett avsågat hagelgevär. Fy fan för björn.
 • Jag har köpt otaliga matprodukter som utger sig för att vara svenska. Till exempel; Svensk fisk (godis), Svenska bär (godis), Svenska köttbullar och så vidare. Hittills har jag lämnats besviken men nästa löning ska jag inhandla Annas pepparkakor och mjölk. Ve och fasa om det inte smakar som hemma.
 • Hampus har färgat sitt hår. I rätt ljus ser det baskemig lite rött ut. Alla vill vara som mig.
 • För tillfället har jag inte mindre än 8 burkar läsk på mitt nattduksbord. På golvet ligger tre tomma 12pack läsk, sorgligt.
 • Jag har fått mitt livs första riktiga check! (Svenska checkar räknas inte, hur kul är det liksom?) 200 $ från Kanadensiska skattemyndigheterna.
Slut på kalaset. Hejhopp.


RSS 2.0