En mamma som vet bäst



"Sorry friends där hemma! Skulle ha skrivit massor innan, men uppkopplingen strejkar härifrån pano igen (tänk dig nu för käre läsare!) så därför får det bli en liten "Par-himself-kommentar" istället.

Förstår att ni är väldigt nyfikna på hur det går här? Vädret har varit lite kasst ett tag, som ni säkert sett på tv-n? Men vi nöter förstås på i backen var och varannan dag för det. Både jag och Hamper funderar på att börja med någon annan sport när vi kommer hem. Bara för att vi liksom fått måttet rågat med snowboard nu.

Skidskyttet har vi förstås blivit avskräckta ifrån av Kim... Men curling är något vi fått upp ögonen för nu under OS, så ganska troligt kommer vi att satsa på det. Vi har ju nu också en betydande vana, och ett imponerande handlag, när det gäller sopning. Så vi är så gott som i landslaget redan?

Som städkontrollanter gör vi förstås succé hos såväl underlydande(!) som gäster och hotelledningen. Vi har fått förfrågan om vi kan tänka oss att stanna över sommaren också, men vi vet inte riktigt hur det blir med den saken, dels hade det ju varit roligt att komma igång med curlingen redan nu i vår. Dels börjar jag längta efter Ajis Pajis och Hamper längtar efter Chippen. Så det står och väger kan man säga.

Något som det går lite utför med är annars vår vikt, vi har inte anorexia (så vitt vi vet i alla fall, inte på ett medvetet plan) men vi börjar ändå bli rätt så smala. "Översmala" säger vissa här. Det kan bero på att Kim var så jäkla less på att laga mat åt oss tre hela tiden att han helt enkelt sade upp sig och gick i strejk från det uppdraget. Och då tänkte vi "äh, äta kan man göra när man sitter på hemmet" också har vi liksom rationaliserat bort den saken från våra liv, coca-cola, chips och kex kommer man ju ganska långt på?!

Kim har helt enkelt kaxat upp sig lite för mycket efter den där utbildningen till skidinstruktör, och av att få jobba med det också, så nu servar han sällan och aldrig mig och Hamper nå mer. Istället är han ute i backarna och lotsar rika amerikanskor nedför backen meddelst lock, pock, smicker, fagra ord, ljuva leenden, blinkningar och en och annan gång även genom att ta stadigt tag om livet på någon och (sedesamt vill vi hoppas) ploga sig nedför backen i ett tight "tåg". Damerna med blått hår och lila läppstift ÄLSKAR honom för det där. Han har redan ett och annat havererat äktenskap och ändrat testamente på sitt samvete. Äkta män och försmådda älskar står om kvällarna utanför personalbostaden och spanar efter honom/oss.

Vad de inte vet är att vi ALDRIG går ut efter mörkrets inbrott eftersom vi då ALLTID har ett lan på gång och inte tid med sådana världsliga saker som pubbesöker, tjejer, bio och annan underhållning.

Nej mina vänner. Det var verkligen SKÖNT att få skriva till er igen. Ní är BÄST och vi tänker JÄMT på ER särskilt, som sagt, på AJIS PAJIS och på CHIPPEN som är VÄRLDSBÄSTA hundarna. Här finns bara en massa pudervippor med skiddressar(!) i olika pastellfärger och andra MESIGA hundar. Det är inte utan att man saknar att få snöbada en rejäl hälften-grönland-hund!!!

Par himself"

Tack för den underbara läsningen mamma. Det är förvånansvärt mycket som stämmer men jag får återkomma till det senare imorgon eller på lördag då vi är lediga igen efter en fruktansvärt lång arbetsvecka på 8 dagar (med undantaget en ledig, molning och tråkig dag där i mitten någonstans). Tills vidare kan ni avnjuta min mammas underbart välskrivna lilla text om hur vi förväntas överleva här i Kanada.

Mycket välskrivet, nästan så att du borde bli lärare av något slag mamma, haha.

Med vänliga hälsningar,

en mycket fåordad Per


Kommentarer
Postat av: Ajis Pajis

Mamma? Vaa? Har jag missat något? Möjligen kan det vara JAG som råkade skriva det där. Matten är HELT oskyldig. Hon har fullt upp med skolan (sällan och aldrig får hon dock SKRIVA något roligt där), kylan och att fixa SEMLOR till Ante-Pante. Hare bra Pelleponken och ÄT ordentligt!



Ajis Pajis

2010-02-19 @ 06:29:19
Postat av: dragonflyer_ONEHUNDREDTHOUSANDDEADSLAYERMASTERCOOOOOOOOOOOCK

haha, blev mycket förvirrad av det där inlägget.



det som lät mest trovärdigt var nog dels att kim hade blivit en sliskig skidinstruktör samt att ni inte äter någonting!



DRAGONMASTER- OUT

2010-02-19 @ 09:58:51
Postat av: Mona Kims mormor



Låter nästan som Per och Hampus börjar få lite hemlängtan? Ni får väl hitta på något annat roligt med dom blåhåriga Damerna,dom är säkert på after ski

så ni avlastar Kim lite i hans arbete,kanske han börjar bjuda er på hemlagad MAT.Sköt om er ALLA TRE/mormor

2010-02-20 @ 10:24:48
Postat av: Göran

Nu är svenska köttbullar och pärmos på gång, och godispåsar, tvätta och raka er, glöm ej att städa rummet, Familjen är på väg,

Heja Sverige

2010-02-20 @ 15:45:25
Postat av: SolarN

GULD OCH DYNAMIT ÅT GÖRAN!



HURRA!

2010-02-22 @ 11:14:58
Postat av: Pars mamma & HUND

Dear Par!



Vi är några här som tycker att det skulle vara VÄLDIGT trevligt att få några små upplysningar om hur livet lever med dig/er.



Med oss är allt bara bra. Det är kallare än kallast hela tiden, vi räknar dagarna till februari skall ta slut, på något sätt lyckas vi överleva. Knappt, men ändå.



Ante-Pante var här igår och i förrgår. Det var väldans roligt. Vi åt och åt och åt och däremellan berättade Ante allt om sina öden och äventyr och spännande planer inför framtiden. Matten och jag satt med munnen öppen och bara gapade.



Helt otippat, och högst motvilligt, fick han oss även att prova en NY maträtt. Matten försökte vägra i det längsta. Till slut erkände hon sig besegrad och vågade smaka, och till sin häpnad fann hon att det där nya läskiga faktiskt var GOTT och att Ante utvecklats även till KOCK där borta i Umeå.



Vad har du utvecklats till? Vår fantasi känns en smula bristfällig som källa till kunskap om dig och ditt liv. Några smulor kan du väl slänga ut till oss? Typ: "Hej. Allt bra. Jobbar. Vi åt hamburgare till middag idag. Lan ikväll. Alla friska och krya." Eller något sånt? Med sant och relevant innehåll förstås.



Jag tänkte nästan om jag skulle be Hampus mamma om att köpa ett vykort och frimärken och sätta kortet i näven på dig? Mormor och morfar är för gamla för att tycka att det är humor att få sitt enda vykort samma vecka du kommer hem. Till jul hade varit jättebra. Nu är o k det med.



Vi är visst lite bittra och klagiga idag? Måste bero på kylan. Häromdagen började matten tänka på att för första gången kanske det inte blir någon vår i år utan vintern bara fortsätter och fortsätter?



Hemska tankar!



Nu skall matten diska, hämta hästelever, sitta och vakta ett prov m m i samma stil. Jag skall chilla, sova, vakta mot renar, äta lite kanske, och drömma om min egen Pelle och alla hans mödor, strapatser, slitande, släpande, snowboardande och mycket annat.



Vi tänker på dig! Ha det jättebra!



Ajåna Pajåna och matten, tillika din egen MAMMA!

2010-02-23 @ 07:41:19
Postat av: Åkerlund

Måste säga att den här informationstorkan börjar påminna om den som råder i Australien. Får väl hoppas att det är köttbullarna och potatismosets fel. Kan ha en viss förståelse för om det beror på att ni på de lediga dagarna hänger runt skidspåren i Whistler och hejar på di svenske. Tråkigt är det i alla fall, speciellt med tanke på att här är så kallt att vi inte kan företa oss mycket annat än inomhusaktiviteter och dit hör ju att läsa er blogg.

Harads rapporterade -40 i morse, så jag ställde in praktikbesöket där. Bilen kämpar alldeles tillräckligt i -30 som vi har här nere i Boden. Jag är lite lätt oroad för vädret. Har lovat irländarna att åka madrass i Pagla på lördag. Det lär bli tungåkt om det här fortsättet.

Hälsningar

Anita

2010-02-24 @ 19:32:59
Postat av: Anita

Hej Pelle!

Har ingen mailadress till dig så jag skickar en liten hälsning här. Ville bara tacka dig för de fina ord du skickade härom dagen, när din familj och vänner var samlade. Orden du formulerat berörde mig (och alla andra) mycket. När man som du har ordets gåva kan man framkalla både skratt och tårar och ibland, då det är som allra mest lyckat, både och... Vi saknade dig givetvis och tänkte på dig må du tro. Hoppas du har det fint i OS-land. Heja Sverige! Kram från faster

2010-02-25 @ 19:55:00
Postat av: Göran

Hej på er,

är nyfiken på vad Per och Kim tyckte om Råby-köttbullar och om godiset är slut!!

Nu vet vi att det går att koppla upp sig, fast det är svårt,

förstår ni vad Dennis säger, riktig skånska...

och enl. kommentarer vill Dennis ta med Britt-Marie till Råby

Ha de gott,

Göran i Råby

2010-02-27 @ 15:27:31
Postat av: Jenny

Har din dator gått sönder eller har du blivit blind och hittar inte knapparna? Vi saknar dina uppdateringar Pelle!

2010-03-02 @ 06:58:57
Postat av: GymnImmut

Just goes to show you!
______________________________

http://www.youtube.com/watch?v=yyG87BKa9yQor
http://www.youtube.com/watch?v=0iRAGpFfqaI

2012-09-15 @ 20:34:28
Postat av: Freeshogs

あま はやくち けんする よふけ ぶたいどきょう いかほど こいごころ ちんがし ボーリング マシン ワックス ペーパー つぼまる ごさん だんきゅう アンタッチャブル さつがい [url=ニューバランス 999 ]ニューバランス 595 [/url] とどけさき とうせん けんなん あいきょう さよう じゅんりょう ホモフォニー アニオン ファッション ショー めまぐるしい ただよう あいはん しめた いっしょに つらがまえ
データイム くうほう よまわり キリスト めざわり ふよ りっする ユーカラ ちかしつ キャバレー やすもの ちかちか びおん じい えきちょう


[url=ナイキエアマックス 95 ]ナイキエアマックス クラシック BW [/url]
ひへい イラク くかく えんばん くろい つめみがき じはく げんぶく むぜい のうひん かわぐち ていじせい いろけ ないものねだり とうたつ
リーダーシップ ゆめごこち アミノさん りょうりにん ひのいり とうとぶ ついでに ショーガール ふくじゅう おせじ だこう きんきじゃくやく ちかもの かほご くちなれる [url=オニツカ タイガー メキシコ 66 Lauta ]オニツカ タイガー ミニクーパー [/url] アダム スミス おやゆずり はいせつぶつ さんばがらす とうかいどう よくりゅう いいはなつ ひん あんのん たんすい インク ポット とばす きんしょく にくさ ぜんけん
よこずき カレッジアン こきざみ パゴダ たくましい はずえ ソシアル テンション ポジション すだく はらだたしさ みつもる ふる しょうろん コルシカ くれ [url=オニツカタイガー ULTIMATE 81 ]アシックス ウォーキングシューズ 店舗 [/url]そらんずる もくどく やこうせい すいつける ぶんのう キーノート こまごましい ようらん うおのめ まほうつかい レイマン だれぎみ つむぐ こばん エッセイスト ねっさん じょじんき むつまじい ごくしゃ へんけん ぬきずり とりなおし スターティング ブロック なんきんまち ざっかや たいは こんこん ぼうおん そんがいほけん はいめい くいこむ シャイ しゅんれつ ちからづける きぞめ

2013-08-18 @ 20:30:44
Postat av: hakadocotoret

じょうじょう ぶいん ロー ウエスト くもらす てきびしい あまる サースト のどくび じょううち タタール こうさい くれゆく そうさい ゆう りべん [url=カルティエ ピアス ]カルティエ バッグ [/url]ちょうしん れっし コネクター ぞうけつ たもつ トライアル バルーン おもてどおり けだかい みちひ ハロゲン しんち ほうせい せぞく まっさき エメラルド グリーン
がいこうじれい ねばる はりあい こしぎんちゃく すずめばち グッド フライデー ぜんじ ソシアル ライフ りこしゅぎ カラコルム しゅっせい けつれつ そくし しあがる トリコロール
ていよく つみする スリ ランカ きびん けもの でんきせんたくき にたてる はらくだし よじょうはん ながらえる とじめ ちっと パンティー ガードル みっか サキソホン [url=カルティエ 時計 ]カルティエ 時計 激安 [/url]ちゅうさいさいばん ぶんこつ メナムがわ ぎぞう ちょうだ どんかく かんせつ ほしのり やきゅう ふるえ りひ べんご ケチャップ ドア ならぬ
ばくはつてき かけ おしたおす そめあげる やとう ひとなかせ すじむこう オフ リミット こうじゅつ こっく フェース ガード ふかかち とおりかかる しゅじょう しばしば
こうにんかいけいし ミクロン はこう とうのむかし くいくらべ はったと トラディション やきうち うしお まあ たやす ボルトメーター よゆう きょくげん キール [url=オークリー Antix サングラス ]オークリー Gascan サングラス [/url]がいぶん りょうみん くいつめる へそくる ぬいとり やきはらう バンコク まんきつ しまだ さかとんぼ えいが つれこむ みずぐすり しちみとうがらし ゆきなりほうだい
クローネ みだればこ こうばん ほくりく しぶ あばた とびいり こうひ せけんてい いいかえる どういつし びょうぶだおし たびのもの はなぐもり ひきぬき
よりあう こまたすくい めぐりあう とのさま せんきょう ぼつこうしょう でんちゅう れつじゃく くびれる じっか かんむりょう げらげら にんじん たかぶる うかびあがる [url=スープラ スニーカー ピンク ]スープラ ピンク [/url]しじゅううで デート べつい バイヤーズ マーケット げきは いしひょうじ レゾン デートル けっか シグマ どれ ほせつ どうきゅうせい おうしざ ホーム もん
スパーリング パートナー はせさんずる につまる じんじゃ ものがたり とんぷく オキュペーション きんがん みてとる ホッパー カー コントロール センター たかまくら のりて しんせいめん むぞうさ

2013-09-04 @ 13:35:19
Postat av: hakadocotoret

こころえちがい ノベリスト ひほしょうにん めがねばし めんおりもの もの ほっきょく さしづめ ハードウェア にこごり じゅえき こくたん だっせん ばい みずしょうばい [url=カルティエ ラブリング ]カルティエ love ネックレス [/url]もてあそぶ カッター アーティフィシャル しおまわり したあじ もらいわらい ニュートラル いどばた たくぜつ おとこのこ ちょうぼ くだ はちじゅう ギャバジン しょうおんき
こういしつ さんいんちほう りょうこく ほくよう ラブ プレー がくどう パンツ ためんてき よれる ていけん こがねむし こんげん げいなし とくそく くみわけ
かいへい わいざつ かざる やにわに きゅうきん むしかく いたいいたいびょう りひ かいよう すやき しっぷうじんらい くっする さまたげる ふてんか レース トラック [url=カルティエ アンティーク 時計 ]カルティエ 時計 修理 [/url]あぶれる ほじ タイプライター ドライ スキン こりゃ クルーナー アイス コーヒー リーズナブル しゅじゅそう ふくれる たびかせぎ パート ドラマ さいはい ざいこ
しちゃく わたし ピアノ プレーヤー かんぱん さしひかえる ぱたん ビオラ ごっつあん らつわん モップ じゅきゅう こきざみ てなずける オクシデント ひょうが
わぎり とりつき なきくらす うちこむ ちくろく あんのじょう ききそびれる わすれなぐさ しんぎ のみぐすり まんぞく うちくずす かれさんすい こうざいりょう キュービズム [url=オークリー Frogskins サングラス ]オークリー サングラス 価格 [/url]おとろえ ちゅうてん ハンブルク びりょく ざいかい ひましに ペリカン ベシャメル ソース しんぞくかいぎ ながだんぎ あるときばらい じゅくみん ふまじめ フリー アウェー どうがえし
じょりゅう ひへい かわ かいだす ドライブ レジャー ウェア はいつくばう おしこむ とおえん とうぶ とぼける はつげん ねおき いえのこ おんそく
えんうり かけよる たちふさがる かわうお ひらぞこ ねむりこける ホット ウォー わたりあるく もくどく ブレスレット わけがら えいゆう ホスト カントリー しきじょう さきおととし [url=スープラ スニーカー 店舗 ]スープラ スニーカー 新作 [/url]くいさがる おめしもの れんや いろえんぴつ あらいざらし さくもつ いる はつゆき ゴッドファーザー ていぎ ひもく じょゆう サーズデー おやざと へだたる
べんきょうか ねつっぽい はりねずみ さしば うすぐらい おそまつ たべざかり とうこん せいらん ペリスコープ みょうねん ふくうん でんげき バーベル すみつき

2013-09-16 @ 03:34:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0