That's craaazy!


Julafton. Jag fick spendera hela dagen med en sjukt jobbig medarbetare hack i hälarna hela tiden. Vi hade dessutom börjat med vår provisionslön så att jag var tvungen att släpa omkring en otroligt mångordad skåning hela dagen var nog bland det sämsta som någonsin kunde hända mig. Jag hatar ju att städa nog mycket som det är och så ska jag släpa omkring på honom också. Nä fy fabian, han hade gärna fått stanna hemma!

Givetvis är jag inte så upprörd. Hampus var faktiskt väldigt foglig på julafton. Lite förbittrad över bristen på köttbullar eller den låga kolesterolhalten i blodet. Vi städade från klockan 9 på morgonen till 7 på kvällen. Ett 10-timmarsskift som innehöll det mesta. Vi började dagen med några helstädningar innan vi fick byta till påfyllning av handdukar och sådant trevligt. När vi som bäst höll på att byta handdukar i ett rum märker vi att det ligger en stor, genomskinlig plastpåse och ett paket rullpapper på bordet. Eftersom vi blivit väl förberedda på att det finns en hel del droger i omlopp härikring slänger vi en snabb blick på påsen, konstaterar att det är bäst att ringa kontoret och be dem skicka upp en säkerhetsvakt. Sagt och gjort. Vakten är påväg.

Då plötsligt kliver snubben som bor i rummet in. Han ursäktar sig. Säger att han behövde hämta något att dricka. Hafsar åt sig påsen med knarket lite snabbt och lämnar sedan rummet. Efter några minuter kommer säkerhetsvakten och frågar vars allt tog vägen. Vi förklarade vad som hänt och han gick därifrån efter att ha ställt ett par frågor. Lite dramatiskt sådär.

Vi städar vidare. Ett par rum senare och vi har varit nere i källaren och slängt lite sopor. Vi står brevid en säkerhetsvakt som har radion på sig. Då hör vi hur det sprakar till "there's a fire on the 2nd floor". Säkerhetsvakten kollar på oss, frågar om han hörde rätt. Mumlar något om att det inte kan ha varit sant. Vi skrattar lite åt det hela och kliver ur hissen på fjärde våningen. Efter att vi tagit några steg dånar brandlarmet igång i full klang. Gäster kliver ut ur rummen och vi skickar dem mot trapporna, går och hämtar våra jackor (vi är inte så kyliga att vi struntar i elden men inte heller så kyliga att vi struntar i att det är -25 grader utomhus). När vi väl är ute ser vi mycket riktigt att det kommer rök ur ett av rummen på andra våningen.

Vår arbetsledare kliver ut och berättar hur oroade de varit för oss. Jag halar fram en snickers som jag köpt och njuter av en liten kort rast.

Vi fick inte ens sluta efter branden. Trots den fruktansvärda chocken av att nästan ha brunnit upp, eller ner, eller vad ni nu vill säga. Helt otroligt var det i alla fall. Det var ju trots allt jul.

När vi hade städat lite fler rum fick vi äntligen åka hem till den underbara Kalle Anka DVDn som Hampe fått i julklapp. Så från oss alla, till er alla (chippen framför allt, han hade säkert en tass med i det hela), önskar vi en riktigt god jul. Eller... vi tackar för en riktigt god juldvd kanske? Förvirrat.

Idag firade vi låtsasjulafton med de resterande, korkade 95 procenten av världen som firar jul på fel dag. Alla önskade oss god jul och så vidare men vi mumlade mest "det var igår, pucko" och fortsatte vårat städade. Det var sista dagen för den här veckan så nu är vi lediga i helgen vilket just nu känns helt underbart bra. Vi ska ju flytta imorgon efter vi har åkt lite under dagen.

Chris bjöd på lite schweizisk (eeh... schwhwhwheiziziizisk?) choklad och nu brottas och slåss Hampus och Kim i mitt rum efter att jag protesterat vilt mot deras vistelse i mitt rum när jag ska försöka blogga. Jag presterar inte med publik.

Det ser ut som att Kim brottar ner Hampus. Jag ska inte säga helt säkert dock. Det är många röda ansikten och bensaxar i alla fall. Under skratt och skämt såklart. Vi är snälla killar. Eller, jag är väl det i vilket fall som helst. Nu fick Hampus erkänna att Kim är bäst. Vi har en segrare!

Nu ska jag duscha och sen ska vi fira lite ledighet!

Tack för alla julhälsningar i kommentarerna och mailen, mycket uppskattat!

Godnatt Sverige!

Uppdatering : Hampus hade ett starkt övertag under några lyckliga minuter i hans lilla lilla liv. Kim plockade honom dock tillslut med en bensax. Riktiga skidåkarlår på den karln'!



Kommentarer
Postat av: Annelie & Chippen

God fortsättning...håller med att inte världen kan förstå vilken dag Julafton ska firas på!!

Vilken otroligt spännande juldag ni tycks haft..nästan som ur en amerikansk deckar serie...som sagt skåningar kan "prata" mycket,(stämmer)kan tänka mig att (om jag känner Hampus rätt)har han haft många matematiska utlägg om hurvida mycket pengar man kan dra in osv...Och påståendet om "lugna" norrlänningar tycks oxå stämma

..när man under ett stort brandpådrag...plockar upp ett snickers och myser då är man rätt "cool"...

Måste säga att det verkar som trots den jobbiga städningen...att ni har det nog rätt skoj ändå!!

Vad bra att DVD:n uppskattades,ha nu en skön helg och lycka till med FLYTTEN...

Ha det Gott//Hampus Ma&Pa

Ps.Chippen hälsar .Ds.

2009-12-26 @ 09:03:25
URL: http://www.grabbarnassida.dinstudio.se
Postat av: Madicken

Att Kim kan brotta ner Hampus ska han nog inte ta som någon stor vinst för det kan även jag göra!

(jag är 16 år,tjej och väldigt klent byggd) ;)

//Hampus lillasyster :)

2009-12-26 @ 10:15:32
Postat av: Ajåna Pajåna

Hej svejs!



God fortsättning på julen önskar JAG och matten och alla här i huset! Idag är det 15 grader kallt och vi har nyss varit ute på en prommis + lite gårdsarbete, nu skall matten mysa inne och jag skall mysa UTE. Mysigt mysigt värre!



Låter som att ni har det väldigt bra och roligt och spännande där borta! Och tänk vad ni kommer att vara meriterade som städare! Matten har sett att Komvux i Luleå ger en yrkesutbildning till städare inkl "yrkesspråk". Allt det har ni ju liksom GRATIS när ni kommer hem. Så ni kan hoppa in vars som helst!!!



Det där med att plugga tycker jag bara verkar DUMT. Ante säger att han sitter och "pluggar" hela dagarna. Då sitter han på något café (nej, hemma duger inte alls, "då bara pratar jag en massa" säger han...) med datorn uppslagen framför sig, massor av kaffekoppar och tjej "kompisar" som "råkar" komma förbi. Seriöst. Eller hur?



Matten har ännu ej helt gett upp hoppet om att någon av er skall bli bilmekaniker/elektriker/rörmokare. Det är liksom vad som efterfrågas här i huset. Jenny finns ju kvar... Och du Pelle, om du nu inte är helt fast i städbranschen förstås???



Matten slukade upplysningen om att det är 25 grader kallt där. "Huvvaligen!" som vi säger här. Låter INTE som värsta bästa snowboardåkarvädret? Inte fotovädret heller för den delen.



Ha det så jättejättebra och hoppas att det går bra med flytten, de nya grannarna, brottningsmatcherna, drogerna, städningen, mathållningen, åkningen osv osv.



Kram!



Ajåna Pajåna

med tillhörande matten som givetvis är en andrahands figur när det gäller så viktiga saker som att skriva till Pelle & Co



Ps. Jag struntade i det där ute, och ligger nu på sängen... Och så undrar matten om/när ni skall gå den där LAVINKURSEN??? Jag själv funderar på att utbilda mig till lavinhund HÄR och sedan ta första bästa plan över till DIG Pelle, kanske kan jag göra lite nytta bland bergen? Ds

2009-12-26 @ 11:18:46
Postat av: Pers mamma

Hej Per!



Det är fotomamma som skriver! När ni lika städar ur ert gamla boende. Kan du då inte passa på att tömma kameran i datorn? Bildbehovet är akut och skriande! Dessutom undrar jag om du kan skicka de bästa bilderna större än 500 pixlar? Typ en per gång? Please? (Det är förstås egentligen inte jag som vill det här. Utan det är mina kollegor på SP som blev så till sig när de fick se den där brunbrände friskt leende slalomidolen. Så nu rycker de i mina kläder så fort de ser mig och vill se mer... Ungefär så är det.)



Två bilder "från förr" skulle jag också vilja haft större. Dels den där det ser ut som att de står och balanserar på en bergstopp. Dels med en ensam åkare med blått berg/panorama bakom sig. Hoppas du fattar vilka jag menar.



Tusen tack för att du skriver! Kan inte bli mer uppskattat! Ofta. Mycket. Bra.



Nästa gång jag pratar med Peter E om SP-stipendiet skall jag nämna dig. Kanske kan bli ett nobelpris? Eller är jag mammablind???



Kram



Mamma

- besvärliga dagen idag -

2009-12-26 @ 11:58:11
Postat av: Åkerlund

Ja ni har allt hunnit med en hel del på en månad. Både hälare,knarkare och hotellbrand. Vi som trodde ni åkte till ett lungt ställe för skidnördar. Såna där som äter sunt, lägger sig i tid och bara lever för skidåkning. Kanske var det bilden på Jon Olsen (Visst var det så han hette?) som ingett mig såna tankar. Han såg ju ut som hälsan själv. Tur att allt avlöpte väl. Ta hand om er. // Anita

2009-12-26 @ 23:23:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0